Pages

Monday, July 25, 2016

Jika Vaksin Benar-Benar Selamat....

Jika Vaksin Benar-Benar Selamat....

mengapa wujud sebuah akta yang dinamakan National Childhood Vaccine Injury Act (NCVIA)?

Ini bermakna kecederaan, malah kematian memang wujud akibat vaksinasi.

Sejak akhir-akhir ini sebilangan tokoh agama dipergunakan untuk menghalalkan vaksin kononnya vaksin itu satu-satunya jawapan kepada penyakit diftheria yang sedang melanda negara ini. Tokoh-tokoh agama ini hanya mengiakan saja apa yang diarahkan kerana mereka tidak mengerti apa kandungan sebenar di dalam vaksin. Mereka tidak berada di sana ketika proses penghasilan vaksin dilakukan. Mereka tidak sedar bahawa terdapat serum kuda, embrio ayam, lembu dan malah, babi di dalam vaksin.

Mereka berkata kononnya jangan percaya maklumat yang ada di internet, blog-blog serta media sosial (jawapan tipikal dari golongan kapitalis). Mereka sarankan orang ramai ikut saja arahan dan percaya kepada maklumat yang disiarkan di TV/radio dan media arus perdana.

Malah mereka tentu tidak pernah mendengar bahawa terdapat logam berat seperti aluminum, merkuri dan formaldehyde di dalam vaksin. Jika anda bertanya kepada tokoh agama ini apakah risiko dari bahan-bahan ini, tentu mereka tidak dapat menjawabnya kerana mereka bukan duduk di dalam bidang itu. Mereka cuma akan menjawab ia "selamat" kerana disahkan oleh pakar perubatan.

Anda boleh lawati website http://www.nvic.org untuk mendapat lebih banyak maklumat tentang vaksin.

Surirumah yang mengidap diftheria baru-baru ini disahkan menerima suntikan vaksin untuk diftheria. Ini bukti vaksin tidak berkesan menghalang penyakit.

Laman web yang mendakwa menyampaikan maklumat berdasarkan sains dalam menangkis dakwaan golonga anti-vaksin berakhirnya dengan kata-kata memandah rendah golongan anti-vaksin dan cuba menjatuhkan tahap pemikiran golongan itu seolah-olah golongan anti-vaksin tidak mendapat maklumat yang tepat dan mereka dihina supaya kelihatan bodoh  - bukannya mmbawa bukti saintifik bahawa vaksin itu selamat.

Pada hakikatnya, tiada satupun ujian yang dijalankan dapat membuktikan vaksin benar-benar selamat dan berkesan. Apa yang ada cuma statistik yang menunjukkan pengurangan penyakit di negara-egara maju bukan disebabkan vaksin, tapi kesan dari kesedaran mereka tentang kebersihan dan pemilihan makanan yang lebih baik dan juga amalan gaya hidup yang sihat. Ini tidak boleh dikaitkan dengan pengenalan vaksin.

Setakat ini, World Health Organization (WHO) hanya sarankan program immunisasi dijalankan tetapi ia tidak diWAJIBkan.

Satu-satunya kaedah yang paling semulajadi untuk memasukkan penawar ke dalam tubuh ialah melalui mulut kita - bukan melalui suntikan.

Lihat siapa yang mendapat faedah dari program immunisasi berskala global ?  

Jangan lupa pergi ke website ini >>> http://www.nvic.org <<< untuk mendapatkan maklumat serba lengkap tentang vaksin, dan bandingkan maklumat yang anda perolehi dari media arus perdana seperti TV, akhbar, majalah popular dan lain-lain sumber. Pilihan di tangan anda.


Anda Suka Artikel Ini...?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

0 comments:

Labels