Pages

Kembara TSM

Sebahagian dari siri jelajah TSM ke serata pelusuk hutan.

Segar

Air segar yang masih boleh diperolehi secara percuma oleh semua orang

Paya Bakau Larut-Matang

Sebahagian dari usaha konservasi pemuliharaan hutan paya bakau di Kuala Sepetang. Terdapat berbagai jenis pokok herba di sini.

Hijau

Kehijauan hutan hujan tropika di negara kita harus dipelihara

Semulajadi

Pemandangan alam semulajadi di tepi kali

Thursday, March 14, 2013

Kaedah Trial & Error

Tahukah anda bagaimana sistem perubatan zaman moden dilakukan ke atas pesakit kronik? Caranya ialah dengan menjalankan eksperimen pelbagai jenis ubat-ubatan tanpa disedari oleh pesakit itu sendiri. Caranya mudah. Ikuti contoh seperti berikut:

 1. Pesakit A mengidap penyakit A1 datang berjumpa doktor B.
 2. Doktor B memberikan ubat C untuk merawat penyakit A1.
 3. Tetapi ubat C mendatangkan kesan sampingan D kepada pesakit A.
 4. Doktor B memberikan pula ubat E untuk mengawal kesan sampingan D dari ubat C.
 5. Ubat E pula perlu dikawal penggunaannya kerana jika tidak ia akan mendatangkan kesan sampingan F. Untuk mengawal gejala F, doktor memberikan pula ubat G.
 6. Setelah pesakit A memakan ketiga-tiga jenis ubat C, E dan G, pesakit mula merasa gejala H oleh kerana tindakbalas gabungan ketiga-tiga jenis ubat ini di dalam tubuhnya.
 7. Doktor memberikan pula ubat J untuk megawal gejala H.
 8. Ubat J ini pula membuatkan pesakit menjadi lemah (J1), otot-otot berasa sakit (J2), darah tinggi (J3), muntah-muntah (J4) dan pendarahan dalam perut (J5).
 9. Untuk menangani masalah J1, J2, J3, J4 dan J5, doktor tidak ada pilihan lain terpaksa memberikan ubat yang lebih kuat  iaitu ubat K.Ubat K agak merbahaya dan hanya boleh diberikan kepada orang tertentu sahaja setelah mendapat pengesahan oleh doktor.
 10. Setelah memakan kesemua ubat C, E, G, J dan K, pesakit A masih mengadu penyakit A1nya tidak berkurang sebaliknya bertambah teruk kerana semakin banyak gejala kesan sampingan yang dialami.
 11. Akhirnya doktor sudah mati akal dan tidak tahu apa lagi ubat yang patut diberikan kepada pesakit itu. Pesakit semakin menderita malah keadaan dalaman tubuhnya semakin parah setelah mengalami berbagai kesan sampingan dan pendarahan yang tidak boleh pulih buat selamanya (irreversible). Akhirnya pesakit A terpaksa dibiarkan menderita kerana doktor sudah tidak ada jalan penyelesaian untuknya sehingga akhirnya meninggal dunia.
Akhirnya pesakit A mati bukan kerana penyakitnya sebaliknya disebabkan oleh kesan sampingan yang dialaminya kerana memakan ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor.

Perkara di atas adalah contoh yang mudah difahami bagaimana kaedah doktor-doktor konvensional merawat pesakit kronik. Ia hanya gambaran satu demi satu jenis ubat sahaja, realitinya lebih teruk lagi. Biasanya mereka akan memberikan lebih dari 4 atau 5 jenis ubat sekaligus secara tidak perlu.

Rupanya Mereka Ini Ada Kepentingan Dalam Perniagaan Detox

Terbukti siapa yang menerima kerugian dari ancaman tulisan-tulisan mengenai penipuan detox terapi kaki ialah orang-orang yang terlibat secara langsung dalam perniagaan berkaitan seperti pengusaha pusat terapi atau pembekal alat-alat detox terapi kaki. Buktinya anda boleh lawati blog ini dan lihat apakah barangan yang dijualnya.

Peralatan yang dijual dengan harga beribu-ribu ringgit itu sebenarnya tiada apa yang istimewanya. Anda juga boleh hasilkan sendiri di rumah dengan kos tidak lebih dari RM30 untuk satu set. Peralatan utama yang perlu ada ialah alat pengubah arus elektrik (transformer) yang menukarkan arus 220/240Volt kepada 6 atau 9Volt.Ia boleh dibeli di kedai barangan elektrik dengan harga sekitar 14 ke 18 ringgit seunit. Bayangkanlah berapa kali ganda keuntungan yang diperolehi dengan menjual peralatan sebegini, dengan modal RM30 dan menjualnya sehingga RM1400. Keuntungan sehingga 450%.

Tidak hairan mereka ini bermati-matian mempertahankan penipuan terbesar mereka dan sanggup membohongi orang ramai dengan teori-teori mengelirukan demi mencapai hasrat mereka.

Jawapan yang mampu diberi hanya dengan menunjukkan 1 video dari Youtube yang dilakukan oleh seorang doktor tidak bertauliah, Roger Borbon dengan copy dan paste hanya komen-komen 'positif' dari pengguna yang telah tertipu olehnya.

Tiada jawapan yang benar-benar meyakinkan.   

Labels