Pages

Tuesday, May 14, 2013

Waspada: Pil Vitamin Berasal Dari Batu!

Ia adalah salah satu penipuan terbesar dalam sejarah pemakanan: "Vitamin" "konvensional" yang dijual di kedai-kedai runcit, farmasi dan pasaraya besar yang penuh dengan bahan kimia sintetik yang menipu seperti asid askorbik, pyridoxine (B6), niasin (B3), magnesium oksida dan berpuluh-puluh lagi ... semua ini adalah dalam bentuk sintetik yang bukan vitamin organik (iaitu batu) dan mineral yang dalam beberapa kes sebenarnya lebih merbahaya untuk badan anda.

Ini semua penipuan kejam ... penjualan sintetik, bahan kimia dan mineral batu sebagai "makanan." Apabila anda mengambil multivitamin biasa dibuat dengan kalsium karbonat, besi sulfat dan magnesium oksida, anda makan batu, bukan mineral. Dan apabila anda mengambil multivitamin yang dibuat dengan "standard" vitamin, anda sebenarnya makan bahan kimia, bukan mineral sebenar.

Terdapat cara yang lebih baik untuk mendapatkan nutrien yang sebenar dari multivitamin. Ia dipanggil nutrien 'berasaskan makanan', dan ia bermakna bahawa semua vitamin dan mineral dalam makanan tambahan itu datang daripada sumber berasaskan makanan tulen.

Jelas sekali, manusia telah dicipta untuk makan makanan, bukan batu. Nutrien sepatutnya datang dari benda hidup, bukan mati dan tak bernyawa. Ini menurut logik, tetapi seluruh industri vitamin konvensional - yang sebahagian besarnya dimiliki oleh Big Pharma, dengan cara ini - telah meyakinkan orang ramai bahawa mereka perlu makan bahan kimia dan batu.

Mengapa FDA dan Big Pharma tidak mahu orang ramai tahu

Menurut FDA, kalsium adalah kalsium. Dalam fikiran mereka, tidak ada perbezaan antara kalsium daripada batu dan kalsium daripada brokoli. Tetapi secara kimia, dari segi molekul biologi yang sebenar, terdapat perbezaan BESAR. Badan anda perlukan nutrisi dari makanan, bukan batu.

Orang yang lapar tidak makan batu. Orang akan mati akibat kebuluran sebelum mereka cuba makan batu. Ini kerana batu bukan makanan. Perkara ini harus jelas kepada sesiapa saja. Jadi, mengapa syarikat-syarikat vitamin meletakkan tanah dan batu-batu dalam formula mereka?

Big Pharma, sudah tentu, tidak mahu anda tahu apa-apa mengenai pemakanan yang sebenar. Mereka mahu anda untuk terus mengambil vitamin kimia sintetik mereka supaya anda mendapat penyakit dan memerlukan ubat-ubatan preskripsi berharga tinggi mereka untuk "menguruskan" gejala-gejala penyakit anda. Apa cara lain yang lebih baik untuk menjaga penyakit anda daripada mengambil alih industri vitamin (yang sebahagian besarnya telah mereka dilakukan) dan menjual sekumpulan bahan kimia dan batu-batu yang membuatkan semua orang sakit dan kekurangan zat?

Kebenaran telah nyata, terdapat pelbagai kepentingan dalam industri yang tidak mahu anda mempunyai akses kepada pemakanan berasaskan makanan sebenar. Syarikat insuran perubatan, syarikat-syarikat farmaseutikal, hospital dan juga industri kanser keseluruhannya membuatkan seberapa ramai orang menjadi berpenyakit. Pesakit dan bakal pesakit adalah pelanggan masa depan mereka. Jika semua orang mengetahui mereka boleh mencegah penyakit melalui pemakanan yang bijak, 'industri penyakit' akan kehilangan berbilion-bilion dolar hasil. (Kesihatan anda adalah kerugian mereka, dalam erti kata lain.)
- Artikel oleh The Secret Medicines

Anda Suka Artikel Ini...?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

8 comments:

Salam

Boleh tak tuan kaji tentang supplements Shaklee? Betul ke dakwaan produk vitamin mereka dari bahan2 semulajadi shj? Ramai dari kalangan ibu2 menyusu yang ambil produk ni. Kalau dapat dipastikan alhamdulillah

Saya setuju dengan naz21.. mohon penjelasan dan mencerahan berkaitan produk Shaklee yang diwar-warkan berasaskan organik..
bukan sahaja produk utk ibu-ibu..malahan produk2 suplement lain.
Terima kasih

Ya, produk Shaklee, Transfer Factor dan Herbalife juga kami ingin tahu..

pastikan produk yg dakwa "organik" itu diiktiraf atau certified organik oleh USDA Organik atau badan-badan lain yg diyakini. dptkan info di mana ladang organik mereka

salam. Sy juga berminat hendak tahu tentang makanan2 kecantikan yg semakin menular dalam msyrkt kita pada hari ini terutamanya produk2 yang mencerahkan kulit bukan melalui krim, tetapi melalui pil atau minuman seperti produk Aura White, SNE... ia sangat menakutkan.

sila lawati Facebook kami The Secret Medicines ada byk info dan soal jawab ttg produk-produk kecantikan

produk produk sekarang buat saya semakin takut , terlalu bnyk utk cantik ...bukan utk sehat ( walau didakwa sehat)...

bgm dgn collagen?
setahu saya utk orng yg ada fibroid dan cyst kena kurangkan hormon estrogen ,kena ambik utk progesteron saja ....

mungkin boleh ketengahkan isu ini ...sbb bnyk sngt produk berasas collagen utk cantik dan putih

Labels