Pages

Kembara TSM

Sebahagian dari siri jelajah TSM ke serata pelusuk hutan.

Segar

Air segar yang masih boleh diperolehi secara percuma oleh semua orang

Paya Bakau Larut-Matang

Sebahagian dari usaha konservasi pemuliharaan hutan paya bakau di Kuala Sepetang. Terdapat berbagai jenis pokok herba di sini.

Hijau

Kehijauan hutan hujan tropika di negara kita harus dipelihara

Semulajadi

Pemandangan alam semulajadi di tepi kali

Monday, November 19, 2012

Boikot Kerana Isu Zionis: Boikot Selamanya Atau Sementara?

Sejak beberapa hari ini, orang ramai sudah mula melancarkan protes dan boikot ke atas produk-produk yang disyaki ada kaitan secara langsung dengan negara Zionis Israel. Baguslah mereka dah mula sedar selama ini wang yang mereka belanjakan untuk membeli produk-produk rupanya dibelanjakan untuk menaja agenda global Israel iaitu membunuh orang-orang Islam di seluruh dunia.

Antara yang paling banyak disebut-sebut antaranya ialah McDonald dan barangan komputer. Bila berlaku peristiwa seperti ini, barulah mereka rela untuk tidak makan di McDonald. Ini mungkin untuk sementara saja. Selepas beberapa ketika, mereka akan lupa dan kembali semula ke McDonald untuk melepaskan gian. Malangnya mereka masih belum sedar bahawa makanan yang mereka makan itu sebenarnya merbahaya. Selain dikatakan bersekongkol dengan Zionis, produk daging proses yang diawet adalah punca kepada pelbagai gejala penyakit kronik seperti jantung dan kanser. Bahan-bahan yang digunakan sebagai perencah, perasa dan pengawet juga adalah sebahagian dari agenda Zionis untuk menjahanamkan manusia. Sesiapa yang pernah membaca tentang "The Protocols of the Elders of Zion" tentu sudah lama menyedari perkara ini. Ia sebahagian dari agenda Zionis untuk menjadi rejim tunggal mendominasi kuasa dan ekonomi global. Dengan ini, mereka dapat menjadi satu-satunya bangsa yang memerintah dunia dan memperhambakan bangsa selain mereka. Hari ini, kita telahpun berada dibawah cengkaman mereka secara tanpa disedari. Seluruh manusia di dunia membeli produk Zionis. Dari barangan terkecil hingga terbesar. Dari aksesori komputer hingga ke produk automotif. Dari makanan dan juga pakaian. Ini semua memberi pulangan kepada golongan-golongan elit mereka untuk menyalurkan kembali keuntungan hasil perniagaan untuk menaja program-program zionis.  

McDonald merupakan rangkaian restoran makanan segera yang mempunyai cawangan hampir di seluruh dunia. Dalam pada itu, pengguna di Malaysia masih belum sedar bahawa McDonald juga adalah salah satu pengimport daging babi terbesar di dunia. Memang produk burger babi atau salami tidak dipasarkan di negara ini. Ia bertujuan untuk menarik pelanggan beragama Islam supaya makan di restoran mereka. Kalau anda pergi ke negara asing, anda tentu terkejut kalau menemui burger babi dan sosej daging babi. Ini adalah perkara biasa di negara-negara bukan Islam. Yang peliknya, bangsa Zionis Israel ini tidak makan babi. Mereka seperti orang-orang Islam yang dilarang oleh Allah memakan haiwan itu.

Jikalau McDonald merupakan antara pengimport daging babi terbesar di dunia, ke manakah daging-daging itu dibawa dan diproses kalau tidak ke pusat pemprosesan yang sama dengan pusat pemprosesan daging lembu untuk dijadikan pati. Setelah diproses dan diubah rupa bentuknya menjadi pati lalu dieksport pula ke negara-negara lain di mana mereka mempunyai cawangan termasuk Malaysia. Penggemar dari orang Islam tidak peduli sama ada ia disembelih dengan nama Allah atau tidak asalkan terdapat logo halal yang besar dilekatkan pada pintu cermin premis. Beginilah sikap kebanyakan orang di negara ini. jika dalam bab hukum hakam pun mereka tak ambil berat, inikan pula dalam bab kesihatan tubuh badan. Menikmati kelazatan makanan di restoran sebegini telah mengatasi kemampuan berfikir dan akal manusia untuk mengelak dari mendapat penyakit.

Mereka juga bolehlah diistilahkan sebagai 'sudah hilang akal'.

Labels