Pages

Monday, November 12, 2012

Adakah Sodium Nitrite Terdapat Dalam Ramly, KFC, McD, BK dan Pizza Hut?

TSM ada menghantar email berasingan kepada pengusaha makanan proses dan pengusaha rangkaian restoran makanan segera iaitu Ramly Burger, Kentucky Fried Chicken, McDonald, Burger King dan Pizza Hut bertanyakan soalan sama ada mereka menggunakan aditif sodium nitrite di dalam produk makanan mereka tetapi selepas 3 hari masih belum ada jawapan dari mereka kecuali pihak Burger King yang menghantar auto-reply dan akan menjawab dalam tempoh 2 hari.

Pada waktu artikel ini ditulis, ia telahpun melebihi tempoh 2 hari seperti yang dijanjikan tetapi TSM masih belum mendapat jawapan.

Adakah dengan mendiamkan diri ini bermakna mereka cuba mengelak dari menjawab soalan yang dikemukakan disebabkan memang sodium nitrite digunakan sebagai aditif produk makanan mereka?

TSM tidak mahu membuat sebarang spekulasi tetapi masih memberikan masa seminggu untuk mereka menjawab soalan dari kami.

Sebaik mendapat jawapan, kami berjanji akan menyiarkan jawapan mereka di Blog ini. Anda tidak akan menemui perkara ini di mana-mana Blog dalam Bahasa Melayu selain di TSM. Dan TSM mungkin merupakan pihak yang pertama di Malaysia yang bertanyakan soalan sebegini kepada mereka...!

Kita sebagai pengguna sebenarnya berhak untuk tahu apakah bahan yang digunakan sebagai aditif dalam makanan yang kita makan dan kita tidak perlu bimbang untuk bertanya. 
Anda Suka Artikel Ini...?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

0 comments:

Labels